Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hazara; Historie, Kultur og Identitet

maj 7, 2022 @ 1:00 pm - 5:00 pm

Bliv klogere på Afghanistans hazara-befolkning gennem historiefortælling, kulturelle indslag, oplæg og mad. 2021 har været et historisk år for Afghanistan og dets befolkning; Kabuls fald og Talibans overtagelse af magten har igen rystet afghanere såvel som ikke-afghanere verden over. Det har vækket dårlige minder for den ældre generation af afghanere som desværre allerede én gang har været vidne til talibans brutaliteter. Takket være medierne har det været muligt for os, at følge med i livet for det afghanske folk under de grusomme omstændigheder. Men på trods af den tildels store mediedækning, har de fleste danskere knap nok hørt om “Hazara-befolkningen”, landets tredjestørste etnicitet, og en af de mest udsatte og sårbare grupper under Taliban-regeringen.
Dansk Hazara Forening afholder netop derfor i samarbejde med Union et arrangement med fokus på Afghanistan hazara-befolkning, herunder hazara folkets historie, kultur, geografiske placering mm. Igennem dette arrangement sigter vi efter at gøre dig klogere på Hazara-befolkningen gennem historiefortælling, kulturelle indslag, foredrag fra inviterede gæster og meget mere. Dagens fokus er især på historiefortælling, hvor du vil blive inddraget med håndgribelige eksempler og efterladt med strøm af ny information og indtryk. Arrangementet er for alle og enhver, der interesserer sig for Afghanistan, dets befolkning og historie, og især dem der ønsker at høre om disse fra et divergerende perspektiv.
Bag realisering af dette arrangement står en masse initiativrige unge mennesker, der bl.a. ønsker at bidrage til at ændre måder at tale sammen på om etnicitet og identitet.
Arrangementet er desuden støttet af Nørrebro Lokaludvalg.
Vi starter programmet op med at byde jer velkommen med noget lækker afghansk mad! Menuen består af traditionelle afghanske retter:
Kabuli palaw – risret med rosiner og gulerødder Kofta – kødboller Palak – spinatret Salata – Afghansk salat
Der bliver lavet mad til et begrænset antal. Du kan derfor sikre dig en madbillet ved at overføre 100 kr. til følgende mobilpay box: 8043CP
MOBILPAY LINK: https://products.mobilepay.dk/box/pay-in… (Husk at skrive dit navn!)
Endelig program for dagen følger snarest.
Tag en ven/veninde under armen, og kom og lyt til vores historier, spis noget lækker mad, og mød en masse unge frivillige der brænder for kultur, identitet og dialog!
Vi ses d. 7 maj!

Detaljer

Dato:
maj 7, 2022
Tidspunkt:
1:00 pm - 5:00 pm

Arrangører

Dansk Hazara Forening
Union KBH

Sted

Union KBH, Nørre Alle 7, 2200 København