Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hazaraernes verden

april 13 @ 11:30 am - 4:00 pm

Dansk Hazara Forening inviterer til temadag:
Hvem er hazarafolket egentligt og hvor bekendt er du med dets historie og ophav? Hvordan kan det være, at vi har betydelige populationer ikke bare i Afghanistan men også Pakistan og Iran, hvor man efterhånden har boet i flere generationer? Hvor langt tilbage kan vi spore vores historie? Kan det passe at vi har en forbindelse til Changez Khan og Mongoliet? Og på hvilke forskellige måder er vi nu endt i Danmark?
Dette og meget mere vil vi bestræbe os på at svare på med udgangspunkt i akademiske og personlige kilder. Der trækkes tråde fra de ældste kilder fra en munks dagbog om Bamyan, hvor hazarafolket har dybe rødder, til hazaraernes ankomst i Danmark i flere bølger og under forskellige omstændigheder.
Hensigten med arrangementet er også at bryde de fordomme og misforståelser der kan forekomme både indefra i hazaramiljøet men som også bliver brugt imod hazarafolket i forsøg på at berettige og retfærdiggøre folkedrab, forfølgelser og diskrimination.
Der vil være en historisk gennemgang af hazaraernes forskellige migrationer med hver sin oplægsholder for det pågældende land. Her vil man også komme ind på hazarafolkets udmærkelser, integration og identitet i de respektive lande. Der vil ikke mindst blive set på hvilke fællestræk der har været gennem vores historie og til den dag i dag.
Begivenheden er for alle slags hazaraer og dem med interesse for hazarafolkets historie, som er omgivet af en del mystik, uklarhed og misforståelser. Du er meget velkommen til at tage større børn med, da det utvivlsomt vil styrke deres forståelse for hazarafolkets identitet.
Så tag med os på en rejse på tværs af tid og sted, der viser hazaraernes fremragende tilpasningsevne hvor end de havner.
📍 Nørre Allé 7. 2200 København, Lokalet, Aula, på 1. sal i Union på Nørrebro i København
🗓️ D. 13. april
⏰ Kl. 11:30-16:00
OBS: Da der er begrænsede pladser, skal du tilmelde dig igennem følgende link for at deltage i arrangementet. Billetterne er gratis, men det er først til mølle:
https://billetto.dk/e/hazaraernes-verden-billetter-967611…
Program for dagen:
Velkomst og introduktion
Kinesiske kilder om Bamyan og Buddha statuer v. Hamayoon Ali
Teori om mongolsk afstamning. Hazarajat og årsag til landflygtighed v. Sikander Ali
PAUSE
Hazara i Quetta/Pakistan. Integration, udmærkelser, levevilkår og identitet (1. person fortælling) v. Yulun Changezi Jaffarson.
Hazara i Iran. Integration, udmærkelser, forfølgelse og identitet v. Ahmad Mohammadi
PAUSE
Hazara i Danmark i hhv. 1960’erne og starten af 2000 v. Hamayoon Ali
Q&A med oplægsholderne
Quiz med præmie
Afslutning og tak for i dag
Vi glæder os til at se jer!

Detaljer

Dato:
april 13
Tidspunkt:
11:30 am - 4:00 pm

Arrangører

Dansk Hazara Forening
Union KBH

Sted

Union KBH, Nørre Alle 7, 2200 København